Johnson Controls

– spiller det grønne kort

Den store kølekoncern, der ligger i Højbjerg ved Aarhus, var den første arbejdsplads i Danmark, der blev certificeret som cykelvenlig arbejdsplads. Og virk-somheden har ikke fortrudt. Certificeringen underbygger Johnson Controls grønne profil og gavner både virksomheden, miljøet og medarbejderne.
­ Med certificeringen som cykelvenlig arbejdsplads lægger vi kortene på bordet og viser omverdenen og vores medarbejdere, at vi arbej­der aktivt med sundhed og miljø på mere end én front, siger HR Direktør i Johnson Controls, Kim Voss Jensen. I en stor produktionsvirksomhed som Johnson Controls er der mange knapper at skrue på for at reducere CO2­udslippet. Installation af et nyt flisfyr og indførelse af en striks firmabils­politik med fokus på CO2­reducering er blot nogle af de redskaber, der bliver taget i brug. Men cyklende medarbejdere tæller også i det samlede regnskab. ­ Hvad kan vi gøre for at minimere vores del af CO2­udslippet? Det spørgsmål har vi pligt til at forholde os til, siger HR­Direktør Kim Voss Jensen og fortsætter:­ Vi er åbne over for alle de initiativer, der har fokus på miljøet, og som sætter os i forbin­delse med et grønt miljø. Flere cyklende med­arbejdere er et værdifuldt og rigtigt signal, siger Kim Voss Jensen.

 

 

P-plads problemer?

Flere cyklende medarbejdere gavner ikke blot miljøet. Det kan også bidrage til at løse plads­problemer på overfyldte parkeringspladser. Og behovet er større end nogen sinde hos John­son Controls i Aarhus. ­ 1. januar 2011 flyttede ca. 130 af vores med­arbejdere fra Viby til Højbjerg. Det betyder, at der er kommet yderligere pres på parkerings­forholdene. En ting er, at det er vanskeligt at få plads til at etablere flere p­pladser i Høj­bjerg. Noget andet og mindst lige så vigtigt er, at det ville være stik imod vores grønne profil at fremme biltrafikken. Så vi satser på endnu flere cyklende medarbejdere, siger Kim Voss Jensen.

 

 

Sunde og glade medarbejdere

Sunde medarbejdere er naturligvis også i fokus. Cyklen giver motion, frisk luft og kan være med til at reducere antallet af sygedage. Og så kan det mærkes på humøret! Især i maj, når et stort antal medarbejdere fra Johnson Controls deltager i Dansk Cyklist Forbunds kampagne Vi Cykler til Arbejde. Så kommer man ikke uden om cykelsnak, kampråb og ven­skabelig kappestrid kollegerne imellem.

Store smil vertikal 2

Vi Cykler til Arbejde

Det hele startede sådan set med Vi Cykler til Arbejde­kampagnen, fortæller Kim Voss Jensen. Igangsat og drevet af en ildsjæl i medarbej derstaben. Det var nemlig udviklings­ingeniør Christian Per Bunde­Pedersen, der for snart tre år siden satte skub i sine kollegaers cykelben. Og siden har tingene taget fart.­ I starten var vi lidt skeptiske. Hvad var det nu for noget? Men vi blev hurtigt klar over, at dette ikke bare var en fiks idé, men en rigtig god sag. Og den slags fortjener fuld opbakning, siger Kim Voss Jensen. Selv om det endelige antal tilmeldte medarbej­dere ikke er helt på plads i skrivende stund, ty­der meget på, at tilslutningen i år slår tidligere rekorder.

 

 

Spottet af DCF

Da Dansk Cyklist Forbund for lidt over et år siden besluttede at gennemføre et projekt med certificering af danske arbejdspladser til Cykel­venlig Arbejdsplads, var Johnson Controls allerede på sigtekornet. Arbejdspladsen var nemlig blevet spottet, vejet og fundet særdeles velegnet som en af de i alt ti virksomheder, der skulle deltage.

 

 

Certificering i hus

Certificeringen gik hurtigt igennem. En af år­sagerne var de mange tilbud til cyklisterne: der er blandt andet lavet en rabatordning med et par cykelhandlere, medarbejderne tilbydes billige cykelhjelme med logo, der er mulighed for omklædning og bad, ved de overdækkede cykelskure er der en luftkompressor, og ved hovedindgangen hilses besøgende velkommen af to helt unikke cykelstativer tegnet og konstrueret af lærlinge fra fabrikken.
Læs mere på www.cykelvenlig.dk