Cykelvenlig arbejdsplads

Cykelvenlig Arbejdsplads er Dansk Cyklist Forbunds tilbud til alle private og offentlige arbejdspladser, der ønsker at få flere medarbejdere op på cyklerne.

 

Med konceptet Cykelvenlig Arbejdsplads stiller Dansk Cyklist Forbund sin ekspertviden til rådighed og kommer med gode råd til, hvad virksomheden kan gøre for at forbedre forholdene for de cyklende medarbejder. Målet er en skræddersyet indsats, der passer til den enkelte virksomhed.

 

 

Diplomer og luft og vand!

Aarhusianske virksomheder, der bliver certificeret som Cykelvenlig Arbejdsplads af Dansk Cyklist Forbund, kan glæde sig til en ekstra lille bonus fra Aarhus Cykelby. Alle certificerede virksomheder modtager nemlig et diplom i enten guld, sølv eller bronze alt efter, hvor cykelvenlig arbejdspladsen er.

 

Desuden kåres en cykel-duks, der præmieres med en professionel luftpumpe fra VEKSØ til glæde for alle medarbejdere i virksomheden.

 

Derudover får fire andre cykelvenlige virksomheder mulighed for låne et mobilt brusebad i en uge, så svedigt tøj ikke længere er en undskyldning for at lade cyklen stå.

Fin belægning

1-2-3 gode grunde til at satse på cyklende medarbejdere

 

  • Sunde og glade medarbejdere arbejder bedre
  • Mindre CO2-udledning styrker virksomhedens grønne profil
  • Ingen pladsproblemer på parkeringspladsen

 

Mange arbejdspladser kan med få og simple midler gøre det mere attraktivt for medarbejderne at cykle til arbejde. Det behøver hverken at koste en bondegård eller tage en masse kostbar tid. Der er masser af lavt hængende frugter, som er lige til at plukke. Og mange initiativer man kan overveje hen ad vejen.

1-2-3 certificering!

Når du opfylder en række betingelser kan din virksomhed blive certificeret. Måske er din virksomhed stærk på nogle områder og svagere på andre – DCF foretager en helhedsvurdering af forholdene:

 

Hvordan er parkeringsforhold? Er der mulighed for at bade? Kan man lappe cyklen nogen steder eller pumpe? Er der potentiale for firmacykler? Ud fra disse og andre spørgsmål udarbejder konsulenten en rapport med en status og anbefalinger til indsatsområder, der præcist passer til den enkelte virk-somheds muligheder og behov.

 

Det koster 7.500,- pr. adresse det første år, og derefter kan man være med på vedligeholdelsesniveau til en betydeligt lavere pris.

 

Yderligere info om Cykelvenlig Arbejdsplads?

Kontakt Dansk Cyklist Forbund, projektleder Allan Carstensen på tlf. 40 70 83 64 eller e-mail arc@dcf.dk

Læs mere på www.cykelvenlig.dk