Til virksomheder

Inspirationsmagasin til virksomheder

AARHUS CYKELBY HAR UDGIVET ET CYKELMAGASIN MÅLRETTET VIRKSOMHEDER I AARHUS KOMMUNE. KLIK PÅ BILLEDET, HVIS DU VIL LÆSE MAGASINET.

014 - Cykelmag_2011_150x150

En gevinst for virksomhederne

Det er en gevinst for hver eneste cyklist, at han eller hun både får motion, sparer penge og skåner miljøet. Men der er også en gevinst at hente for virksomhederne. Mange har allerede fået øjnene op for, at der er god økonomi i sunde medarbejdere, og en cykeltur til og fra arbejde hver dag er et enormt plus for den enkelte medarbejders sundhed.

 

Derfor er det oplagt at supplere sund mad, frugtordning og træningsfaciliteter på arbejdspladsen med cykelfremmende tiltag. Ligesom man eksempelvis har gjort hos Johnson Controls, der er blevet certificeret som cykelvenlig arbejdsplads, og hos Systematic, der med en dedikeret indsats sidste år vandt Vi Cykler Til Arbejde.

 

Og hvis man tror, at ens medarbejdere ikke kan motiveres til at cykle, så læs om Aarhus Taxa, der sidste år sendte 36 medarbejdere på cykel til Paris.

 

 

Et bedre miljø

Sunde medarbejdere er ikke den eneste gevinst, når transporten til og fra arbejde foregår på cykel. Hver gang en medarbejder skifter bilen ud med cyklen, bidrager det også positivt til CO2-regnskabet. En cykelvenlig arbejdsplads
sender derfor et positivt signal om, at den både gør noget for miljøet og for medarbejderne.

 

Sørg eksempelvis for firmacykler, gode parkeringsforhold og indbydende badefaciliteter til de svedige medarbejdere. I kan også begynde ved at gøre en aktiv indsats for at få så mange som muligt til at deltage i Vi Cykler Til Arbejde i maj.