Cykelregnskab

slide119 gange rundt om jorden hver dag

 

Aarhusianerne cykler hvad der svarer til 19 gange rundt om jorden hver eneste dag. Det sparer samfundet for 345 mio. kr. og store mængder CO2.

 

Kommunens nye cykelregnskab giver et overblik over udviklingen for cykeltrafikken i Aarhus. Det viser entydigt, at flere aarhusianerne hver dag trodser byens karakteristiske bakker og uanset vejret springer i sadlen på vej til skole eller arbejde.

 

Cykeltrafikken i Aarhus er steget med 15 procent siden 2011. Til sammenligning er cykeltrafikken i samme periode steget med 5 procent på landsplan.

 

”Det er en positiv udvikling, der glæder mig enormt. Regnskabet fortæller for eksempel, at aarhusianerne cykler, når det er nemt og bekvemt, og at det faktisk giver den enkelte et bedre velbefindende. Det er en god viden at have, når kommunen skal lave en cykelhandlingsplan”, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Beregninger viser, at cykling har sparet aarhusianerne for knap 230.000 sygedage i 2015.

 

Udover at være godt for den enkelte borgers sundhed og samfundsøkonomien er cyklen et miljørigtigt transportmiddel. Hvis de cyklende aarhusianere havde taget bilen, ville det have betydet en øget udledning af CO2 samt andre udstødningsgasser.

 

”Siden Byrådet i 2007 vedtog den nuværende cykelhandlingsplan, har målet været at få flere aarhusianere ud af bilen og op på cyklen. Vi er ikke i mål, men antallet af cyklister i det aarhusianske bybillede har aldrig været større. Med Cykelregnskabet 2015 har vi et unikt værktøj, som kan blive afgørende i arbejdet med at fastholde byens flotte udvikling og gøre en rigtig god cykelby endnu bedre i fremtiden, ” siger Pablo Celis, projektleder for Aarhus Cykelby.

 

Læs hele cykelregnskabet ved at klikke på linket til højre.