Cykelterminalen

Parkerings og cykelterminal ved Egå Engsø

Aarhus Cykelby kan nu tilbyde pendlere aflåst cykelparkering døgnet rundt – året rundt. Cykelterminalen indeholder 2 cirkulære cykelbokse med i alt 56 opbevaringsrum til cykler.

Vi kører lige nu en periode hvor man gratis kan leje en cykelboks for én måned for at afprøve konceptet – kontakt Aarhus Cykelby for nærmere information (se kontaktoplysninger nedenfor).

 

Ved cykelterminalen findes desuden cykelstativer, cykelservicestationer med værktøj, pumpe og vand samt en løbecykelbane for børn. Initiativet er primært målrettet pendlere fra Djursland, som er trætte af bilkøerne på indfaldsvejene og priserne på parkering i midtbyen – hvis man overhovedet er så heldig at finde en ledig plads.

 

Nu kan pendlere parkere bilen gratis ved cykelterminalen, tage deres cykel fra boksen og cykle de sidste 7-8 km ind til centrum.

011 - termin

En helt nyanlagt cykelsti via Vejlby giver mulighed for at cykle til centrum af Aarhus langs en sikker, hurtig og rekreativ rute, hvor man som cyklist møder et minimum af biltrafik.

 

Ruten har kun nogle få højdemeter, så der skal trædes til, hvis man ønsker at få sved på panden. Turen til centrum tager ca. 15 minutter – så er halvdelen af den anbefalede daglige motion også overstået. Gør noget godt for din sundhed og økonomi – skift fra 4 til 2 hjul de sidste kilometer til og fra arbejde. Der er stadig ledige opbevaringsrum, så kontakt Aarhus Cykelby for at høre mere om betingelserne for at leje en cykelboks.

 

Se placering af den nye Cykelterminal samt linieføringen for den nye cykelrute mellem Aarhus og Lystrup via Vejlby her.

Priser for leje af Cykelboks

Depositum: 1000 kr.
Leje: 400 kr. pr. år

Kontakt

Aarhus Kommune
Aarhus Cykelby
Tom Kristensen

Kalkværksvej 10
8000 Aarhus

Telefon 8940 2605

E-mail tk@aarhus.dk

Cykelterminalen

Egå Engsø
Lystrupvej
8240 Risskov